tian_11

Nei Jing är en internationell skola som grundades i Spanien 1972 av läromästare Dr. J. L. Padilla Corral.

NeiJing skolan har fått sitt namn efter böckerna: So Wen och Ling Shu, skrivna av mästaren Huang Di (Den Gule kejsaren). Böckerna beskriver hur människan må vara i samklang med Universum och specifikt hur olika sjukdomsprocesser kan behandlas. Detta återspeglas i skolans filosofi som har sitt ursprung hos de gamla mästarna från öst.

Konsten är att leva i hälsa och den Traditionella Kinesiska Medicinens olika behandlingsformer, innebär både en livsfilosofi och behandling både i förebyggande syfte och behandling av olika sjukdoms symtom.

Dessa mästare från Fjärran Östern levde för mer än 5 000 år sedan och deras skrifter/texter utgör än idag basen i Traditionell Kinesisk Medicin. Fjärran Österns gamla traditioner såg på människan som en energetisk enhet, en upplevelse av människan som en varelse av ljus. Ljusets natur med partiklar i kontraktion och vågor i expansion. Det samma som hittats i begreppen Yin och Yang. Ett mänskligt universum i det stora Universum.

Skolan betonar terapeutens utveckling och förmåga att vara ett mellanled. Att finna en balans mellan den himmelska, jordiska och mänskliga nivån. Att kunna se patientens inre universum i samklang med ett yttre universum. Att finna den underliggande orsaken till symptom på sjukdomen. För att ”kalla” på akupunkturpunkten ingår det en studie av de kinesiska namnen och kinesiska tecken i utbildningen.

Tian är skolans huvudsäte. Tian betyder stjärnmänniska och själva byggnaden är ritad efter det kinesiska tecknet, TIAN. Det är en plats for studier och forskning i Traditionell Kinesisk Medicin. Här finns möjligheter att fördjupa sig i Orientens lära och filosofi och utöver vanlig undervisning hålls flera internationella seminarier varje år. På Tian finns flera avdelningar; som Tian Kommunikation, Tian TV och tryckeri för utveckling av den kreativa människan. Du finner mer information på Tian sin hemsida.      

 

José Luis Padilla Corral är utbildat läkare och kirurg vid Universidad Complutense de Madrid. Han är utbildad specialist i barnpsykiatri, äldre psykiatri och geriatri från samma universitet. Dr José Luis Padilla Corral har även en magistergrad i akupunktur från detta universitet i Madrid. Han är utbildat i traditionell kinesisk medicin vid:
  1. - Det Nationella Akupunktur Institutet i Taipei, Taiwan.
  2. - Akupunktur Departementet för metaboliska sjukdomar i Shanghai.
  3. - Akupunktur Institutet vid Det Nationella Centret i Hanoi, Vietnam.
  4. - Universitetet Kung Hi, Seol, Syd Korea.
  5. - Universitetet i Kyoto, Japan.
Vidare har han genomfört kurser i Traditionell Kinesisk Medicin i Guananmen, Beijing, Kina och studier i smärtbehandling vid Universitetet i Osaka, Japan. J.L. Padilla Corral grundade det spanska samfundet för läkare som även var akupunktörer; Sociedad Espanola de Medicos Acupunktores, SEMA, Madrid. Han är grundare av och samarbetspartner till NeiJing skolarna internationellt. Vidare är han president och koordinator for Sociedad Hispano-Americano de Acupunctura de Beijing 84, samt fast ledamot av WFAS (World Federation of Acupuncture and Moxibition Society) i Beijing. Han har skrivit över 70 böcker och är redaktör for magasinet Medicina Tradicional, som ges ut 10 ggr/år sedan 1984. José Luis Padilla Corral har fått det kinesiska namnet Ba Han Sheng. AHAAB´84 Presentation English Se gärna denna presentation av Asociación Hispano-Americana de Acupuntura, Beijing´84. Den visar hur den blev stiftet, organiserad och om de internationella kongresserna. Du finner den på Youtube; http://www.youtube.com/watch?v=fFd2UtKvScs eller på organisationens hemsida; http://asociacionhispanoamericanadeacupunturabeijing84.org/