TIAN – Neijing

tian_11

Nei Jing är en internationell skola som grundades i Spanien 1972 av läromästare Dr. J. L. Padilla Corral.

NeiJing skolan har fått sitt namn efter böckerna: So Wen och Ling Shu, skrivna av mästaren Huang Di (Den Gule kejsaren). Böckerna beskriver hur människan må vara i samklang med Universum och specifikt hur olika sjukdomsprocesser kan behandlas. Detta återspeglas i skolans filosofi som har sitt ursprung hos de gamla mästarna från öst.

Konsten är att leva i hälsa och den Traditionella Kinesiska Medicinens olika behandlingsformer, innebär både en livsfilosofi och behandling både i förebyggande syfte och behandling av olika sjukdoms symtom.

Dessa mästare från Fjärran Östern levde för mer än 5 000 år sedan och deras skrifter/texter utgör än idag basen i Traditionell Kinesisk Medicin. Fjärran Österns gamla traditioner såg på människan som en energetisk enhet, en upplevelse av människan som en varelse av ljus. Ljusets natur med partiklar i kontraktion och vågor i expansion. Det samma som hittats i begreppen Yin och Yang. Ett mänskligt universum i det stora Universum.

Skolan betonar terapeutens utveckling och förmåga att vara ett mellanled. Att finna en balans mellan den himmelska, jordiska och mänskliga nivån. Att kunna se patientens inre universum i samklang med ett yttre universum. Att finna den underliggande orsaken till symptom på sjukdomen. För att ”kalla” på akupunkturpunkten ingår det en studie av de kinesiska namnen och kinesiska tecken i utbildningen.

Tian är skolans huvudsäte. Tian betyder stjärnmänniska och själva byggnaden är ritad efter det kinesiska tecknet, TIAN. Det är en plats for studier och forskning i Traditionell Kinesisk Medicin. Här finns möjligheter att fördjupa sig i Orientens lära och filosofi och utöver vanlig undervisning hålls flera internationella seminarier varje år. På Tian finns flera avdelningar; som Tian Kommunikation, Tian TV och tryckeri för utveckling av den kreativa människan. Du finner mer information på Tian sin hemsida.      

 

Tian hemsida:

http://www.escuelatian.com

Kommunikation Tian

http://comunicacionestian.com

Tian TV;

http://www.tiantv.es

Kreativitet på Tian se Youtube;

http://www.youtube.com/user/Comunicacionestian?feature=g-all-u

 

José Luis Padilla Corral är utbildat läkare och kirurg vid Universidad Complutense de Madrid. Han är utbildad specialist i barnpsykiatri, äldre psykiatri och geriatri från samma universitet.

Dr José Luis Padilla Corral har även en magistergrad i akupunktur från detta universitet i Madrid. Han är utbildat i traditionell kinesisk medicin vid:

 Det Nationella Akupunktur Institutet i Taipei, Taiwan.
 Akupunktur Departementet för metaboliska sjukdomar i Shanghai.
 Akupunktur Institutet vid Det Nationella Centret i Hanoi, Vietnam.
 Universitetet Kung Hi, Seol, Syd Korea.
 Universitetet i Kyoto, Japan.

Vidare har han genomfört kurser i Traditionell Kinesisk Medicin i Guananmen, Beijing, Kina och studier i smärtbehandling vid Universitetet i Osaka, Japan.

J.L. Padilla Corral grundade det spanska samfundet för läkare som även var akupunktörer; Sociedad Espanola de Medicos Acupunktores, SEMA, Madrid. Han är grundare av och samarbetspartner till NeiJing skolarna internationellt. Vidare är han president och koordinator for Sociedad Hispano-Americano de Acupunctura de Beijing 84, samt fast ledamot av WFAS (World Federation of Acupuncture and Moxibition Society) i Beijing.

Han har skrivit över 70 böcker och är redaktör for magasinet Medicina Tradicional, som ges ut 10 ggr/år sedan 1984.

José Luis Padilla Corral har fått det kinesiska namnet Ba Han Sheng.

AHAAB´84 Presentation English

Se gärna denna presentation av Asociación Hispano-Americana de Acupuntura, Beijing´84. Den visar hur den blev stiftet, organiserad och om de internationella kongresserna.

Du finner den på Youtube;

http://www.youtube.com/watch?v=fFd2UtKvScs

eller på organisationens hemsida;

http://asociacionhispanoamericanadeacupunturabeijing84.org/

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.